Inga riktade pengar

HÄSSLEHOLM Alla unga som sysslar med idrott ska ha samma förutsättningar, oavsett det handlar om ishockey eller ridsport.
Däremot behövs inga riktade specialinsatser för tjejer och kvinnor.

Det säger och tycker Connie Asterman (S) andre vice ordförande i fritidsnämnden, med anledning av Norra Skånes artiklar om svårigheterna för ridsporten i Hässleholm.

Tidningen berättade i fredags om problemen för Hässleholms ridhusförening, som i sin tur hyr ut anläggningen till Hässleholms ridklubb och Hässleholms hästsportförening.
Föreningarna dras med ekonomiska bekymmer och kommer dessutom att belastas med VA-avgifter på 37 000 kronor per år.
Ett ekonomiskt bekymmer för ridsporten i Hässleholm, är att man driver verksamhet i en egen anläggning.

Här ser Connie Asterman, att det finns lösningar i sikte.
– Vi beslöt på fritidsnämndens senaste möte att bidragssystemet ska ses över för att se vad för ojämlikheter som finns och vad vi kan göra. Utredningen visar nog, att lokalbidraget måste höjas till föreningar som har sina egna lokaler, resonerar Connie Asterman.

Behövs riktade ekonomiska insatser för tjejers idrottande i kommunen?
– Jag vill satsa på ungdomar, för då tror jag vi får ett bättre samhälle. Varje individ är lika viktig, däremot har jag svårt att säga att jag vill satsa särskilt på tjejer och kvinnor, säger hon.

Riktade insatser för att göra föreningslivet mera jämställt, bland annat när det gäller resurser, görs däremot exempelvis i Malmö.
Där beslutade man tidigare i december att göra ett tillägg på aktivitetsstödet på 50 öre per tillfälle när tjejer i åldern 4-25 år deltar.
(Malmö har också gjort riktade mångmiljonsatsningar under de senaste åren på ridsport, gymnastik och damfotboll.)
Carl-Johan Bauler

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar