Miljöchefen: Lita inte på företagen

HÄSSLEHOLM Gammal asfalt läggs ut lite varstans utan tillstånd. Miljöchefen Sven-Inge Svensson anser att de som tar emot bör vara både mer pålästa och misstänksamma.

I förra veckan berättade Norra Skåne om en deponi i tekniska förvaltningens regi, där asfalt lagts upp helt utan tillstånd. Det var inte den första tippen av det slaget – och tidigare lade samma förvaltning dessutom olagligt lagt ut gammal asfalt på en led vid Finjasjön.
– Nu finns det förslag på hur man ska använda återvunnen asfalt på Hovdala. Visst kan det fungera för anläggningsändamål men då måste man undersöka så att asfalten inte innehåller stenkolstjära. Det är väldigt dumt att lägga ut först och undersöka sedan, säger Sven-Inge Svensson.

Fallet med folkracebanan väcker frågor, konstaterar han.
– Som det här med att vissa stora företag generöst erbjuder sina massor gratis, men utan att tala om att det finns en lagstiftning kring det här.
– Det blir lite som med de massor som Trafikverket lämnade till Hässleholms Vatten. Man kan inte lita alltför mycket på dem som lovar någonting gratis. Jag tycker faktiskt att det är lite fult av dem att inte informera om reglerna.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar