Arkivbild.

SMHI: ”Hoppfullt” väder på nyårsafton

Väder Helgen bjuder på regn och mulna skyar. Men vid tolvslaget på nyårsafton kan en strimma av hopp skingra det gråa vädret.

Bortregnade somrar, höststormar och sydbaltiska snöoväder. På nyårsafton är det sista chansen för årets väderlek att betala tillbaka för gammal ost, att bjuda på en klar himmel för de färgsprakande raketernas skull.

Och om man ska tro Lasse Rydqvist, meterolog på SMHI, verkar det faktiskt finnas en chans för upprättelse i helgen.

– På fredagen så ser det ut att bli ganska vackert väder i Skåne. En del moln i början av dagen, men sedan klart väder med några enstaka plusgrader. En bra start, säger Lasse Rydqvist.

– Sedan blir det lite skrynkligare väder under lördagen. Det kommer in en blandning av regn och snö som kan ligga kvar under kvällen.

Efter lördagen kommer i vanlig ordning söndagen, och med den nyårsafton.

– Dagen börjar med mulet uppehållsväder med tre till fem plusgrader. Sedan är det regn som nalkas under eftermiddagen. Det skulle kunna ligga kvar under kvällen, men det ser faktiskt lite hoppfullt ut, säger Lasse Rydqvist.

– För Skånes del så kan regnet dra förbi med ett tillfälligt uppehåll under tolvslaget, med en del moln på himlen som kanske inte blir lika tjocka som tidigare under kvällen. Det blir då enklare att se raketerna, så det får vi hoppas.

×