Utan 29-åriga finländaren Linda Sällström hade Vittsjö fått svårt att hålla sig kvar i allsvenskan. Hennes 15 mål räckte till en andraplats i skytteligan. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Osinachi Ohale i Vittsjötröjan. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

”Något stort är på gång”

Vittsjö har gjort klart med sin stora stjärna. Linda Sällström kommer att leda anfallet ett år till.
– Vi har en kontinuitet nu, vi får fortsätta med samma trupp som i fjor, säger hon.

Sällström kom till Vittsjö inför säsongen 2015 efter en skadedrabbad sejour i Linköping.
Den finska landslagsspelaren Sällström har hela tiden varit en viktig kugge i Vittsjömaskineriet men 2017 års säsong har varit helt makalös för 29-åringen.
Med 15 mål på 22 matcher blev speedkulan Sällström skytteligatvåa efter den suveräna Tabitha Chawinga, Kvarnsveden, som pytsade in 26 baljor.

Chawinga har nu lämnat Sverige för Kina men Sällström blir alltså kvar, trots intresse både från utlandet och från svenska storheter som Linköping och Eskilstuna.

Var det ett svårt beslut att ta?
– Både ja och nej. Jag har hela tiden trivts bra i Vittsjö men samtidigt var det mycket intresse från bra klubbar, säger hon.

Vad är det som gör att du ändå väljer att stanna?
– Det handlar om helheten. Jag tror att något stort är på gång i Vittsjö, annars hade jag inte stannat kvar.
Vittsjö fick i år något överraskande kämpa för att förnya det allsvenska kontraktet och trots Sällströms alla fullträffar säkrade inte Vittsjö platsen förrän med en omgång kvar. Men Linda Sällström tror inte att nästa år kommer att se ut på samma sätt.
– Vi skall ta SM-guld! säger hon med ett skratt och fortsätter:
– Det var en jämn serie redan i år och nu har toppen tappat. Jag tror vi kommer att vara på övre halvan och där borde vi ha varit redan i år.

Sportchefen Erika Nilsson snålar inte med berömmet.
– Linda är en målgörare av rang och en av världens absolut bästa forwards, säger hon och fortsätter:
– Vi är väldigt glada att hon vill vara med och skapa mål för Vittsjö även 2018.
Hon gör heller inte någon hemlighet av att det var mycket intresse kring Sällström.
– Vi vet alla att anbuden till Linda inte har varit få vilket ger ett gott betyg till den känsla och harmoni vi har haft i truppen, säger hon.

Osinachi Ohale har också skrivit på ett nytt kontrakt med Vittsjö. Ohale kom till Vittsjö inför årets säsong och har gjort sig ett namn som en fysiskt stark mittfältsspelare.
– Hon ger oss en tyngd och balans på mittfältet som är viktig både för vårt defensiva och offensiva spel, säger Erika Nilsson och tillägger:
– Hon är en allroundspelare som är bra på mycket men det är framför allt hennes fysik som är poängen i vårt spel.

×