Serie om Ubåtsfallet stoppas

Öresund Den danska bokserien om Ubåtsmysteriet – en serie om begravningen på Öresund stoppas efter massiv kritik på sociala medier.

Journalisten och författaren Thomas Djursing, som bland annat skrivit boken Raket-Madsen om den danske uppfinnaren Peter Madsen som misstänks för att ha mördat, styckat och dumpat den svenska journalisten Kim Wall i Öresund, har skrivit bokserien med titeln Ubåtsmysteriet – en serie om begravningen på Öresund. Enligt förlaget Saxos Facebooksida hade seriens första del premiär den 27:e december.

Nyheten om serien möttes av stark kritik, bland annat på sociala medier:
”Om Saxo stöttar sådant här bojkottar jag Saxo” skriver en Facebookanvändare.
”Här skulla jag gärna ha hört argumenten bakom det beslutet. Det kan helt enkelt inte vara annat än den usle Mammon” skriver en annan.

Kritiken har nu fått Thomas Djursing och förlaget att slå på bromsarna för projektet. I ett pressmeddelande skriver man att beslutet att sätta serien på stand by är fattat i samförstånd.
– Beslutet grundar sig i det faktum att vi har mötts av kritik, särskilt om att premiären ligger för nära händelsen i tiden och att det sker innan rättegången är avklarad, säger Thomas Djursing i ett uttalande.
Från förlagets sida erkänner man också att timingen var olycklig.

×