Fler skåningar kommer att drabbas

HÄSSLEHOLM Efter en förändring i färdtjänstreglerna kommer ännu fler att drabbas av svårigheten att ta sig in och ut ur sin bostad.
– Det här är bekymmersamt och ligger på politikerna att lösa, säger verksamhetschefen för hemtjänst, Ingela Nilsson i Hässleholm.

Felet är inte kommunens utan att färdtjänsten från den 1 september avslutade servicen med trappklättring, menar hon:
– Vi har inte haft någon handlingsberedskap för det och det tror jag inte heller att de andra kommunerna haft. Detta berör alla Skånekommuner. På något sätt måste det lösa sig.

Beskedet att Skånetrafiken skulle upphöra med sina trappklättrare – ett hjälpmedel som enkelt transporterar en sittande person ner för trappor – kom plötsligt.
– Vi fick besked här i höstas att det skulle ske. Det kallades till ett möte med representanter för Skånetrafiken men de dök aldrig upp.

Diskussioner har sedan dess förts mellan omsorgschefen och en representant för Skånetrafiken.
– Än har vi inte fått något klargörande, säger Ingela Nilsson, som nu så fort som möjligt vill ha svar på vem som ska ansvara för att medborgarna kommer in och ut ur sina bostäder.

Fler än kvinnan i exemplet ovan har drabbats.
– Men inte i den graden. Just i detta fallet blev det väldigt olyckligt. I andra fall har vi lyckats lösa situationen på plats, då har det till exempel handlat om en villatrappa.
Enligt förvaltningen ska skälet till att trappklättrarna tagits bort vara arbetsmiljön för de anställda.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×