I raketfart med änglapappan, av Cecilia Rojek och Katarina Vintrafors.

Boktips

I raketfart med änglapappan
Cecilia Rojek
Katarina Vintrafors
Idus förlag

Mitt i natten landar en rymdraket på Morris gata. Änglapappan berättar att han tänker ta med Morris och hans syskon på en resa till jordens mest spännande platser. Vilket äventyr, de festar på raketfartsgodis medan de åker rakt in i djungeln bland apor och ormar. Änglapappan lär barnen att skorpioner är giftiga, de träffar på Amazonas stolthet, den gröna anakondan som kan väga 200 kilo. I floden lever pirayorna med sina vassa tänder och det finns många spännande djur och växter i djungeln. Samtidigt som boken bjuder på fantasi och äventyr, finns det mycket värme och kärlek mellan raderna. Varför måste man dö? Vad händer med änglapappa när barnen måste återvända hem igen? Denna kapitelbok vänder sig till något äldre barn.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×