Stella och pälsdjuren, av Anna Hansson och Maria A Keusseyan.

Boktips

Stella och pälsdjuren
Anna Hansson
Maria A Keusseyan
Idus förlag

Så spännande! Det börjar en ny kille i klassen och han ska sitta bredvid Stella! Men det dröjer bara en liten stund innan det börjar klia i ögonen på Stella och hon får svårt att andas. Det visar sig att Amir har hundar hemma, och Stella är jätteallergisk! Hon blir tvungen att åka hem och få medicin och Amir får också åka hem och tvätta håret och byta kläder. Men när han gör det, så går det bra för Stella att komma tillbaka till skolan igen. Boken vänder sig till yngre barn och förklarar på ett bra sätt hur det funkar med allergier och hur du kan hjälpa den som är allergisk.

Dagens fråga

Är det för tidigt att plocka fram julsakerna nu?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×