Annons

Hells Angels-ledare satt på fri fot

Hässleholm • Publicerad 2 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Rättegången mot Hells Angels lokala president började klockan nio på tisdagsmorgonen i den välfyllda säkerhetssalen på Rättscentrum i Malmö. Den avslutades först strax innan klockan 18, då tingsrätten lämnade beskedet att mannen inte behövde stanna i häktet, där han tillbringat den senaste dryga månaden.

Annons

Utpressningsförsöket ska ha riktats mot en gammal bekant till följd av en otrohetsaffär i början av 2000-talet. Kravet ska enligt målsägande ha varit 100 000 kronor, som ett slags skadestånd. I händelse av att han inte betalade skulle hans hus brinna och han skulle tillfogas allvarlig skada.

Hon ansåg även att det som framkommit i bandade samtal mellan målsägande och den tilltalade stärkte uppfattning att Hells Angels president är skyldig till brott.

Den tilltalades försvarsadvokat Lars Kruse var av motsatt uppfattning. Han ifrågasatte inledningsvis om det ens var möjligt för hans klient att få en rättvis prövning och ifrågasatte om brottsprovokationen kunde anses tillåten.

Polisen gav honom även ett kuvert för att överlämna till Hells Angels president vid ett möte på Gallerian. Ett kuvert som dock inte innehöll pengar.

Annons

Han ifrågasatte även om man med självklarhet kunde koppla samman medlemskap i Hells Angels med tillgång till våldskapital.

Eva Norberg ansåg att Hells Angels-presidenten skulle förbli häktad. Det motiverade hon med kollusionsfara (risk för att en misstänkt undanröjer bevis eller på annat sätt förstör en brottsutredning) och recidivfara (risk för fortsatt brottslighet).

bild 1/3
4
12
4
Andreas Örwall Lovén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons