Kärlekstema på kulturvåren

OSBY Nyårsrevyn pågår för fullt, snart blir det barnfest i Lönsboda och opera på Borgen är på gång. Det är några exempel på evenemang – bara i januari.
Och sen rullar det på med en späckad vår i Osby.

Kultur och fritid i Osby har släppt vårens evenemangskalender och från januari till maj är det över hundra arrangemang i kommunen. Föreningslivet ligger bakom väldigt mycket och från kultur och fritids sida meddelas att man är ”stolta över att kunna vara med och lyfta fram alla positiva krafter”.

Ett tema under våren är kärlek och delaktighet, vilket bland annat innebär att det blir en utställning med namnet ”Jag hjärta dig – en kärleksförklaring” i konsthallen med start på alla hjärtans dag (givetvis).
Den 16 maj är det kärleken till Osby som lyfts fram. Föreningar och invånare bjuds in att deltaga i utställningen ”Jag hjärta Ousby – en kärleksförklaring till bygden”, som pågår till den 30 juni.
Kärleksutställningarna är bara några av alla evenemang och aktiviteter som det bjuds på under våren.

Anna Mannheimer och Peter Apelgren bjuder på ”Döden – andra sidan är ni klara?”, Mats Källblads serier med rötterna i Osby lyfts fram, Sliperiet i Gylsboda ska invigas, Osby KK sätter upp sin isshow ”Show me your colours”, med mera med mera med mera. Med mera.
Dessutom håller nya barnbibliotekarien Pernilla Ragnarsson i sagostunder, fritidsgårdarna Pulsen och Bulten erbjuder ungdomar och föräldrar nöjen och nyttiga föreläsningar, det blir trivselkvällar, bio, dans … ja, som sagt. Det är en välfylld evenemangskalender som nu finns ute både i digital form och i tryck.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×