”Otroligt mycket skadegörelse”

ÖSTRA GÖINGE/OSBY Stökig nyårshelg i Knislinge – men få poliser som hade möjlighet att rycka ut till byn.
– Ja, det blev fokus på Kristianstad, på oroligheterna där, och vi måste prioritera, säger kommunpolis Rolf Paimensalo i Östra Göinge.

När Paimensalo summerar nyårshelgen i Östra Göinge är det framförallt oroligheterna i Knislinge som sticker ut.
– Det var mycket skadegörelse i Knislinge. Otroligt mycket, det är ett ofog. Det var ett tiotal anmälningar om allt från sprängda brevlådor till vandaliserade bilar, säger Paimensalo.
Han påpekar att det råder brist på poliser och att han har förståelse för om boende i Östra Göinge är kritiska mot att polisen inte var närvarande i kommunen under nyårshelgen.

– Men tyvärr måste vi prioritera. Och det blev fokus på Kristianstad, på Gamlegården och Charlottensborg, under nyårshelgen, säger Paimensalo och syftar på att polis och annan blåljuspersonal bland annat attackerades med stenar och raketer i Kristianstad.
Räddningstjänst som ryckte ut hindrades från att släcka bränder och det krävdes omfattande polisinsatser i de stökiga områdena. Anmälningar om våldsamt upplopp upprättades.
Samtidigt som det var fruktansvärt stökigt i vissa områden i Kristianstad och en hel del skadegörelse i Knislinge var nyårshelgen förhållandevis lugn i Osby sett till antalet anmälningar som kommit in till polisen.

Två brevlådor förstördes av nyårsraketer i Osby och en person fick sin plånbok stulen på en nyårsfest.
– Totalt sett får det här betecknas som en lugn nyårshelg, säger Magnus Linell vid polisen i Ljungby.

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×