Erdal Rakip lämnar Malmö FF

Fotboll Nu bekräftar Malmö FF att mittfältaren Erdal Rakip slutar efter drygt fyra år i klubben.

Efter 4 SM-guld och 3 europeiska gruppspel lämnar mittfältaren nu föreningen.

Erdal Rakip började i MFF:s fotbollsskola redan som femåring. Han klättrade genom ungdomssystemet och sommaren 2013, 17 år gammal, skrev han på ett lärlingskontrakt med klubben. I samband med detta gjorde han också allsvensk debut när han startade i bortamatchen mot IF Brommapojkarna. Han vann sitt första SM-guld senare under hösten.

Rakip gjorde Europadebut i hemmamatchen mot Swansea City 2013 och var med under alla våra tre Europaspel under 2010-talet.

Totalt gjorde Erdal Rakip 90 allsvenska matcher och 17 Europamatcher för MFF.

– Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats. Han har gått hela vägen i Malmö FF och har de senaste två säsongerna utvecklats otroligt mycket. Vi önskar honom all lycka ute i fotbollseuropa och hoppas att han återvänder en dag, säger sportchef Daniel Andersson, Malmö FF.

Enligt portugisiska tidningen A Bola så väntas Erdal Rakip genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i Lissabon och sedan skriva på för Benfica dagarna efter onsdagens Lissabonderby mellan Benfica och Sporting, uppger Kvällsposen.

– Jag har haft en fantastisk tid med fyra SM-guld och spel i Champions League som stora ögonblick. Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag, säger Erdal Rakip, i ett pressmeddelande från MFF.

×