Vinslövs HK:s 04-lag kom sjua i Göteborg.

Vinslövs 04:or så in i Norden bra

Sjua i Norden – den fjädern i hatten fick Vinslövs HK:s F04-lag med sig från Göteborg.
– Det gick helt fantastiskt bra, konstaterar VHK-ledaren Fredrik Wellander efter framgången i Norden Cup.

Inbjudningsturneringen Norden Cup räknas som ett inofficiellt nordiskt mästerskap för klubblag. Förra gången Vinslövs HK bjöds in till turneringen var när P92 var i farten – och det var ju inte i går…
– Tänk att ett lag från lilla Vinslöv kan göra ett sånt här jätteresultat. Sjunde bäst i Norden, det är helt makalöst, säger Fredrik Wellander som tillsammans med huvudcoachen Josefin Martinsson och Dragan Mihailovic ingick i ledarstaben.
Det var ett något decimerat Vinslöv som gav sig upp till Göteborg. Eftersom turneringen avgjordes precis före nyår var ett par spelare bortresta och ordinarie målvakten Lova Jönsson fick inte vara med eftersom hon är född 2003.
– Vi fick låna Maja (Jönsson) från Åhus och hon delade på målvaktsjobbet med Wilma (Severinsson), berättar Wellander.

Vinslövs HK gick på knock och tog hem gruppen efter två segrar och en förlust. Det blev seger med 21–19 mot Ellingsrud (Norge), därefter knapp förlust med 12–15 mot Bäkkelaget (Norge) innan VHK avslutade med att krossa Hanviken (Sverige) med 20–4.
– Det var en mycket tuff och jämn grupp och vi tog hem den med ett måls marginal.
Redan där hade Vinslöv svarat för en enorm prestation.
– Inför turneringen hade vi pratat med tjejerna och sagt att vi kan verkligen förlora varenda match. Man vet inte var man ligger i förhållande till de andra. Vi hade ju inte mött något av de andra lagen tidigare så att vinna gruppen var definitivt över all förväntan, säger Wellander.

I kvartsfinalen ställdes Vinslöv mot norska Nordbygda.
– De var väldigt, väldigt duktiga. Vi gjorde ett tappert försök och hängde med i halva matchen men sedan orkade vi inte längre. Det var ett fysiskt starkt lag som i princip hade två kompletta uppställningar.
Matchen slutade 14–26.
I placeringsmatchen mot norska Haslum drog Vinslövs HK det längsta strået, vann med 13–12, och slutade därmed sjua i den prestigefyllda turneringen.
– Jag tycker att vi var det klart bättre laget även om det var sista matchen och alla spelarna gick på knäna.
Även om förlusten i kvartsfinalen sved var det ett mycket nöjt gäng som vände hem till Vinslöv.
– På det hela taget var tjejerna jättenöjda. De åkte hem med ett leende på läpparna. Norden Cup var en jättebra turnering och tjejerna presterade på toppnivå allihop, summerar Fredrik Wellander.
Danska Herning vann F04-klassen efter finalseger mot Nordbygda med 20–18.

×