Det blev en ny förlust för Marcus Norells Tyringe. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån/arkiv

Helsingborg är rena Tyringemardrömmen

För tredje gången den här säsongen förlorade Tyringe klart när man mötte Helsingborg.
Efter att ha släppt fram hemmalaget till klara ledningar med 4–0 och 5–2 hjälpte det inte att Marcus Norells manskap hade kontakt inför sista perioden och där var nära bara ett måls underläge.
Hemmalaget med rutinerade fyramålsskytten Daniel Åhsberg vann ännu en gång med klara siffror, 7–3.

– Vi har släppt in 21 mål på tre matcher mot Helsingborg den här säsongen och det är förstås oacceptabelt, menade en besviken Tyringecoach, Marcus Norell.
– Tyvärr är vi inte tillräckligt ödmjuka i jobbet på banan och det straffas vi stenhårt för.
Första tio minuterna var annars Tyringes bästa i matchen och man hade också en handfull bra målchanser.

Men istället var det Julius Falkenbäck Bergkvist som gav hemmalaget ledningen efter 11.11. Bara elva sekunder senare låg en andra puck bakom Tyringekeepern Charlie Fredriksson och Tyringe var redan i bakvattnet.
3–0 kom genom Åhsberg före pausen och bara 16 sekunder in på andra akten var ställningen redan 4–0.
Tyringe kom dock igen målmässigt och reducerade två gånger om genom Khalid Ibrahim respektive Oliver Henriksson. Och det fanns möjligheter till fler mål.
– Vi vaskade om en del i formationerna och fick lite bättre fart, ansåg Norell som dock fick se Helsingborg göra 5–2 innan William Erenrot reducerade till 5–3.
Viss kontakt inför sista perioden men två misslyckade powerplay-chanser betydde istället att Helsingborg kunde göra två mål i slutet av matchen och vinna klart. Den sista fullträffen när Norell plockat målvakt Fredriksson.
– Vi måste helt enkelt fatta att det är allvar när vi är på banan, menade Tyringecoachen som också berömde Helsingborg för insatsen.

– Man har banans bäste spelare i Daniel Åhsberg men även spelare hos oss som backen Marcus Björk, nye Adam Malmberg och Albin Lindqvist samt William Erenrot gör det riktigt bra.
Norell, vars lag vann skotten i matchen med 35–32, räknade till 18 målchanser för det egna laget.
– Och av dessa är väl hälften riktigt kvalificerade, förklarade han.
– Nu får vi ladda om snabbt inför hemmamatcherna mot HA74 och Grästorp.

×