Tyringes lagkapten Viktor Sundström är full av tillit inför kvällens premiär på fortsättningsettan mot Helsingborgs HC i deras hemmaborg Olympiarinken. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Nystart för Tyringe Hockey

Efter turbulensen vid sidan av isen innan jul är det återigen dags med seriespel för Tyringe Hockey. I kväll drar fortsättningsettan igång borta mot Helsingborg.
– Vi har stora förhoppningar på resten av säsongen, säger Tyringekaptenen Viktor Sundström.

Det var rejält turbulent i Tyringe Hockey veckan innan jul. Lagets tränare Marcus Norell sparkades av klubbens styrelse för att sedan återinsättas fyra dagar senare.
Spelarna ville ha sin tränare kvar och var därför nöjda med beslutet.
– Det känns väldigt bra nu när det lugnat ner sig. Uppehållet kom väldigt lägligt för oss då det nu blir en omstart och vi kan börja om på ny kula, säger Viktor Sundström.

– Vi höll upp med träningen under några dagar före och efter julafton då de spelare som bor långväga ifrån kunde åka hem till sina familjer. Det var riktigt skönt att ett tag koppla bort hockeyn.
Tyringe har ett tufft inledningsprogram i den södra hockeyettans vårserie med tre matcher på fem dagar. De börjar i kväll borta mot Helsingborg och fortsätter sedan med två hemmamatcher. På fredag besöker HA 74 Tyrs hov medan Grästorp kommer till Tyringe på söndag.
– Helsingborg är ett lurigt motstånd med ett annorlunda spel. De kontrade sönder oss i höstas med sina snabba omställningar. Vi har bland annat tränat på att undvika detta under uppehållet, berättar Sundström.

– De bägge matcherna mot HA 74 och Grästorp blir nyckelmatcher för oss som vi måste vinna.
Tyringekaptenen är medveten om att det inte finns plats för några plattmatcher då serien är väldigt kort och slutspelas redan den 17 februari.

– Det gäller att vara med när tåget går. Vi siktar på att knipa förstaplatsen i serien, säger Tyringekaptenen.
Förutsättningarna i fortsättningsettan är att vinnaren får en playoffplats uppåt medan lag sex och sju får kvala sig kvar. Övriga lag har spelar färdigt.

– Tranås har visserligen ett litet försprång men jag tror vi kan utmana dem. Det brukar jämna ut sig då det är en ny serie och nya förutsättningar, menar en optimistisk Tyringekapten.
– Men det viktigaste blir att undvika de två sista platserna.

×