Karim Al-Asi har under några år varit en av IFK:s största profiler. Nu tar fotbollen för mycket tid. FotO: Jörgen Johansson/Arkiv
Mattias Andersson har dragits med knäproblem men gör ett sista försök 2018. Foto: Lennart Månsson/Arkiv

Karim Al-Asi tackar för sig i IFK Hässleholm

IFK Hässleholm drabbas av ett tungt avbräck inför 2018. Karim Al-Asi har bestämt sig för att varva ned.
– Han kommer inte att fortsätta på grund av arbetsbelastningen. Han bor och jobbar i Malmö, säger IFK:s tränare Daniel Nilsson.

Under de senaste åren har Karim Al-Asi varit en av IFK:s allra viktigaste spelare. Men 2017 var ett tufft år på fotbollsplanen för Al-Asi och han väljer nu att lämna IFK.
– Han har bidragit enormt till IFK och det är synd att han inte kan fortsätta, säger IFK:s tränare Daniel Nilsson och fortsätter:
– Samtidigt kommer han från ett tufft år där han har haft svårt att hinna med träningarna. Dessutom råkade han ut för en skada under sommaren.
Enligt vad Norra Skåne erfar kan Al-Asi nu vara på väg till Malmöklubben Lilla Torg i division 4, där hans forna lagkamrater Pontus Björnson, Diego Delgado och Axel Harletun redan spelar.
– Vi har ingen ersättare ännu, kommenterar Daniel Nilsson.
Nilsson är också tydlig med att det är upp till den nuvarande truppen att ta ett steg framåt.
– Jag förväntar mig mer av till exempel Tommy Filipovic. Jag hoppas att han kan komma tillbaka till sin vanliga nivå och kanske ännu högre, säger han.

Hässleholms IF har ännu inte hunnit göra klart med någon ny spelare. Fast det kommer, lovar tränaren Dan Olofsson.
– Vi har tagit några kliv framåt och får jobba lite annorlunda nu, vi har många duktiga yngre spelare. Men vi vill ta in två–tre spelare som verkligen höjer laget, säger Olofsson och tillägger:
– Vi har lite trådar ute men vi är noggranna både när det kommer till person och spelartyp.
Däremot står det nu klart att Mattias Andersson blir kvar i HIF. Han har under 2017 slitit med ett krånglande knä men kommer att finnas med i HIF-truppen även under 2018.
– Han vill inte avsluta så här utan han vill komma tillbaka och göra ett försök i vår, säger Dan Olofsson.
William Andersson försöker hitta en proffsklubb i England men ”Di gröne” hoppas att han kommer tillbaka.
– Han står under kontrakt och vi räknar med honom. Det skulle vara om något väldigt spännande dyker upp för honom, säger Dan Olofsson.
– Försvinner William så behöver vi en mittback till, fortsätter han.

Målvaktssituationen har närmast befunnit sig i limbo efter att Jonas Osberg lade handskarna på hyllan. HIF tror mycket på unga duon Johannes Ljungbäck och Simon Fredriksson men mer tyngd är önskligt.
– Vi siktar på att ha tre målvakter i år också. Jag har en lösning men det är inte officiellt ännu, säger Olofsson.
Ytterbacken David Abaya har lämnat klubben för spel högre upp och även Gazmend Xhemajli försvinner.
Tobias Olsson imponerade på provträning men valde att bli kvar i Hörby.
– Det är en spännande spelartyp och vi kommer att hålla koll på honom i framtiden, säger Olofsson.
Tidigare HIF-mittfältaren Kristian Eriksson (numera i Perstorp Bälinge) tränade med HIF tidigare i höstas men ser inte ut att komma tillbaka.
– Det var några träningar som han inte kom på och jag fick känslan att det inte var aktuellt. Men han är inte helt avskriven, säger Dan Olofsson.