France Gall när hon segrade i Eurovisionsschlagern. 8Foto: SCANPIX SWEDEN

Dödsfall

Den franska sångerskan France Gall har avlidit i cancer, 70 år gammal.
France Gall var bara 17 år gammal när hon 1965 vann Eurovision Song Contest med låten Poupée de cire, poupée de son, en låt som var skriven av Serge Gainsbourg. Trots att båda var fransoser var det för Luxemburg de tävlade och vann.
Då hade hon redan slagit igenom på hemmaplan med Sacré Charlemagne. Hon hade sedan många hits i sitt hemland under 1960-talet. Hon kom i ropet igen när hon 1987 hade en stor hit i hela Europa med låten Ella, elle l’a, som var en hyllning till Ella Fitzgerald.
France Gall var gift med musikern Michel Hamburger, vars scennamn var Michel Berger. De hade en son och en dotter tillsammans. 1992 miste hon sin make och dottern Pauline gick bort 1997, bara 19 år gammal, i cystisk fibros.
France Gall arbetade för Cœur de Femmes, en välgörenhetsorganisation som hjälper hemlösa barn i främst olika länder i Afrika och bodde i Senegal till sin död den 7 januari.

×