Minnesord

Anna-Greta Hansson, Skurup, har avlidit i en ålder av 90 år. Närmaste anhöriga är maken Kjell och barnen Karin, Åsa och Tobias samt sex barnbarn.
Anna-Greta Hansson föddes den 7 augusti 1927 i Lilla Rockarp, en arrendegård under Häckeberga gods och hon var yngst i syskonskaran Gren.
I ungdomsåren arbetade hon hos familjen von Platen på Limhamn i Malmö. Därifrån härstammar många recept på mat och bakverk som vi alla kunnat njuta av under årens lopp. Hon var även skicklig på att sy och väva. Bland annat har hon vävt tyget till dopklänningen som använts när barnbarnen döpts.
Anna-Greta tyckte om att resa och cyklade som ung tillsammans med sin kusin runt i Sverige och hon reste även med tåg till Italien.
Hon träffade sin blivande man redan vid 16 års ålder, men de blev inte ett par förrän under tiden hon tjänstgjorde i köket på Näsbyholms slott. 1956 gifte de sig i Gärdslövs kyrka och flyttade efter några år i Vallkärra Torn, Lund, till Skurups kommun, där de först arrenderade en gård i Torsjö för att 1966 köpa gården Solberga 5, som numera drivs av dotter och svärson.
Som pensionärer har Ann-Greta och Kjell tillsammans hunnit resa bland annat till Leningrad, Madeira, Norge, Skottland, Italien, Nordkap och Paris.
I somras firades 90-årsdagen hemma på Lindvägen tillsammans med familjen, kusiner, syskonbarn, grannar och vänner.

×