Stationskameror efter ombyggnad

OSBY Ansökan ska skickas in, men inte förrän stationsbyggnaden har byggts om.
Det beskedet lämnade Mathias Karlsson, samhällsbyggnadschef på tisdagen.

I tisdagstidningen skrev vi att kommunens löfte, för ett år sedan, att ännu en gång söka lov för montering av övervakningskameror inte hade uppfyllts.
Mathias Karlsson eller någon annan kunde då inte lämna besked om varför någon ansökan ännu inte hade skickats till länsstyrelsen för prövning.

Nu förklarar Mathias Karlsson att kommunen var i kontakt med länsstyrelsen i början av hösten. De ska då ha fått beskedet att exakta placeringar av kameror med mera behöver anges i ansökan.
Kommunen ansåg då att eftersom stationen ska byggas om så var det därför inte meningsfullt att söka tillstånd innan ombyggnaden är klar.

Mathias Karlsson säger också att ombyggnaden kommer att vara färdig i mitten av februari och då kommer också ansökan om tillstånd till kameraövervakning att skickas in.
Något som inte har framkommit tidigare då kommunen har meddelat att de skulle lämna in ansökan, till exempel för ett år sedan.
Bevakningen av stationshuset har utökats och under den tid på dygnet då behovet är störst finns bevakningspersonal på plats hela tiden.

Det har under den senaste tiden varit mycket bråk i och omkring stationshuset och många efterlyser nu att stationshuset kameraövervakas.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Brukar du få julklapp av din arbetsgivare?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×