Danny Gunnarsson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Danny Gunnarsson vill hitta en ny lekkamrat som han kan skapa magi tillsammans med på vänsterflanken. Foto: Lennart Månsson
Filip Thurn – agent?!

Var på väg till HIF – stannar i IFK

Gräset var inte grönare på andra sidan Österås.
IFK Hässleholms lagkapten Danny Gunnarsson förhandlade med Hässleholms IF men bestämde sig i sista stund för att köra på i gulsvart.
– Vi får hoppas på att detta blir mitt år, säger vänsterbacken som siktar på Superettan.

På torsdag drar både IFK Hässleholm och Hässleholms IF igång försäsongsträningen på Österås konstgräs. Ända in i det sista var det osäkert i vilken trupp Danny Gunnarsson skulle dyka upp.
Till sist valde han att skriva på ett nytt ettårskontrakt med IFK Hässleholm.
– Det landade där till slut, säger Danny Gunnarsson och kreddar före detta lagkamraten Filip Thurn.
– Thurn har hjälpt mig väldigt mycket och agerat lite som min agent. Han är min Mino (Raiola, Zlatans agent), skrattar Gunnarsson.

På vilket sätt har han hjälpt dig?
– Han har kommit med kloka råd. Han kan mycket fotboll och ser till vad som är bäst för mig. Ett skitsvårt beslut men det var jag själv som valde

Hur nära var du HIF?
– De har visat stort intresse och det värmer verkligen i hjärtat. Att det finns intresse från andra klubbar är ju ett kvitto på att man har gjort det bra.

Vad krävs för att du ska ta nästa steg?
– Det som jag har slarvat lite med är sömn och kost, och bara den biten gör säkert 10–15 procent. Det här året kommer jag att vara noggrann med allt. Det är det här året som gäller för jag vill verkligen högre upp, jag vill spela i Superettan.

Och vad behövs i IFK?
– Först och främst behöver vi ha in en eller två yttrar. Jag vill ha in någon som spelar det spel som jag spelar – en offensiv, teknisk spelare som jag kan ha lite lekstuga tillsammans med. Backlinjen är riktigt bra, jag hoppas att Simon (Henningsson) och Linus (Svensson) håller hela säsongen, säger Gunnarsson som beklagar förlusten av Karim Al-Asi.
– Jag kommer att sakna honom. Vi kan varandra utan och innan och han är en av mina bästa vänner.
IFK kommer att ha många yngre spelare i truppen. Och här ser 25-årige Gunnarsson, som faktiskt är en av de äldsta i truppen, att han har en viktig roll:
– Mycket handlar om självförtroende. Det är väldigt viktigt att vi äldre försöker höja självförtroendet på de yngre spelarna.

Handen på hjärtat, hade du verkligen kunnat lämna din parhäst Linus Svensson?
– Jag vet inte… Det var nära men Linus tvingade mig att vara kvar för han klarar sig inte utan mig. Jag fick ju ställa upp för honom, säger den gulsvarta lagkaptenen och skrattar.