Annons

Världspremiär för Pichlers nya film i Göteborg

Kultur och Nöje Gabriela Pichlers nya film Amatörer får världspremiär på årets filmfestival i Göteborg och är också festivalens invigningsfilm. Det stod klart när festivalen släppte sitt program på tisdagen.
Publicerad 9 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Gabriela Pichler. Foto: TT
Gabriela Pichler. Foto: TT

Gabriela Pichler debuterade som långfilmregissör 2012 med den hyllade Äta, sova dö som bland annat fick fyra Guldbaggar på Guldbaggegalan 2013.

Amatörer är Pichlers första film sedan långfilmsdebuten och det enda som varit känt om den tidigare är att författaren Jonas Hassen Khemiri är inblandad i manusarbetet.

Annons

I pressmeddelandet från Göteborgsfilmfestival beskrivs Amatörer som ”en intelligent, varm och fantastiskt rolig film om vem som äger bilden av ett samhälle. Den lilla kommunen Lafors hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig.”

Filmens manus är ett gemensamt arbete mellan Gabriela Pichler och Jonas Hassen Khemiri.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons