Annons

Beauvoir-pris till Asli Erdogan

Kultur och Nöje På onsdagen tilldelades den turkiska författaren Aslı Erdogan 2018-års Simone de Beauvoir-pris vid en ceremoni i Paris.
Publicerad 10 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Asli Erdogan. Foto: TT
Asli Erdogan. Foto: TT

Simone de Beauvoir-priset instiftades 2008 av filosofen, feministen och professorn Julia Kristeva. Syftet med priset är att för att prisa kvinnliga förkämpar för jämställdhet och mänskliga rättigheter, och vars mod och tankar i Simone de Beauvoirs anda är ett föredöme för alla.

Bland tidigare pristagare finns Ljudmila Ulitskaja, Malala Yousafzai, Taslima Nasrin och Lampedusas borgmästare Guisi Nicolini.

Annons

Asli Erdogan mottog sitt pris i Paris på onsdagen. I slutet av januari kommer hon också till Sverige.

27 januari ska hon samtala med Ian McEwan och Björn Wiman på Internationell författarscen på Kulturhuset i Stockholm och 30 januari kommer hon till malmö Stadsbiblioteks författarscen för ett samtal med den danska författaren Carsten Jensen.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons