Bluesdrottningen är död

Drottningen av blues, Denise LaSalle, har avlidit i en ålder av 78 år.
Hon föddes med namnet Ora Denise Allen i Mississippi och växte upp i Belzoni, där hon tidigt började sjunga i kyrkan. På 60-talet flyttade hon till Chicaco, där hon började skriva låtar och släppte sin första singel, A Love Reputation.
Tillsammans med dåvarande maken Bill Jones startade hon produktionsbolaget Crajon. Hennes mest kända låt, Trapped by a Thing Called Love hamnade på 13:e plats på Billboardlistan och fanns även med på president Obama’s 2016 Summer Night playlist.
Några andra låtar som fått stor framgång är Now Run and Tell That, Man Sized Job och Love Me Right.
På 80-talet släppte hon runt 20 album på Malaco Records, som exempelvis Lady in the Street (1983) och Right Place, Right Time (1984). Hennes sista skiva släpptes 2010 och innehöll ett liveframträdande.
2011 fick hon en plats i Blues Hall of Fame. 2013 och 2014 nominerades Denise LaSalle för en Blues Music Award och 2015 fick hon sin plats i Rhythm and Blues Music Hall of Fame.
Sångerskan led av hjärtproblem och dog till följd av komplikationer efter ett fall.

×