Singelolycka norr om Osby.
Singelolycka norr om Osby.

Extrem halka – bil körde av vägen

OSBY En personbil körde av vägen på väg 1953 mellan Osby och Hallaryd. Föraren satt fast i bilen när räddningstjänsten kom till olycksplatsen.
– Det var extremt halt på platsen, säger räddningschef Jimmie Ask.

8.50 på onsdagsmorgonen kom larmet om singelolyckan vid Svanshals norr om Osby. En kvinna hade kört av vägen och kolliderat med ett träd. Det är 70 på vägsträckan, så bilen hade ganska hög fart vid olyckstillfället.
Föraren, en kvinna, var kvar i bilen men vid medvetande när räddningstjänsten anlände. Räddningspersonalen klippte upp taken på bilen och fick ut kvinnan ur bilen, Hon fördes med ambulans till sjukhuset.
Totalt sju personer från räddningstjänsten i Osby samt ambulans och polis ryckte ut till olycksplatsen.
– Det var extremt halt, rena isbanan, säger Jimmie Ask och konstaterar att det var en ”osynlig” halka och på så sätt extra lömsk.
– Ja, det syntes inte att det var halt. Men det var som att gå på en frusen sjö, säger han och uppmanar trafikanter att vara försiktiga och inte luras av att det är några plusgrader.
I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningar. När ambulans och räddningstjänst lämnat platsen tog polisen över och vägen öppnades igen, men det var under förmiddagen fortsatt begränsad framkomlighet.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

  • NEJ (65%, 253 Röster)
  • JA (35%, 135 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×