Lönsboda föll i omstarten

En olycksalig minut i den tredje perioden förstörde dagen för Lönsboda IBK i omstarten i den södra innebandytvåan borta mot Munka Ljungby Akademi.
Då släppte Lönsboda in tre mål och till slut kunde hemmalaget gå fram till vinst med 9–7 (3–2, 2–2 och 4–3.

– Det var en olycklig minut där de gick från 5–5 till 8–5. Sedan var vi nära att komma ifatt i slutet då vi hade ett power play, säger Lönsbodas spelande tränare Timmy Nilsson.
Lönsboda fick en dröm-start då André Svensson gjorde 1–0 redan efter 1,34. Men Akademilaget från Munka Ljungby kunde vända till 3-1. Svensson såg till att hans Lönsboda fick kontakt igen då han reducerade till 2–3 vilket var ställningen efter en period.

Mattias Andersson och Lukas Björkheim gjorde Lönsbodamålen i den andra perioden som slutade 2-2.
– Spelat var rätt så trevande under de bägge inledande perioderna, menar Lönsbodatränaren.
Två minuter in på den tredje perioden kunde Johan Bengtsson kvittera assisterad av Hampus Danielsson. Men på en olycksalig minut gjorde hemmalaget tre mål och gick fram till 8–5. Mattias Pettersson stack emellan med att reducera till 6–8 men Munka kunde säkra segern när Gustav Ljunggren satte 9–6 då två minuter återstod. 1,20 för slutet gjorde Lukas Björkheim sitt andra mål för dagen då han fastställde slutresultatet 7–9.

– Vid 6–8 var vi nära att göra match av det hela då vi var en man mer men marginalerna var inte på vår sida, säger Timmy Nilsson.
– Tyvärr så råkade vi ut för en dipp i både den första och den tredje perioden. Vilket kanske beror på att vi saknade en del folk.
Nilsson hoppas dock på en fulltaligare trupp i nästa match som spelas hemma i sporthallen på lördag.
– Då kommer serieledande Skurup på besök vilket kommer bli en härlig utmaning.