MFF Support rasar efter MFF:s avstängningsbeslut

Fotboll Malmö FF häver avstängningen av den spelare som misstänks för sexbrott.
Beslutet får nu kritik av klubbens officiella supporterorganisation, MFF Support.

”Ett Malmö FF med den spelaren på planen är inte det Malmö FF som aspirerar på att vara mer än ett fotbollslag och det är ovärdigt vår förening”, skriver MFF Support på sin hemsida.

Det var under torsdagsförmiddagen som Malmö FF meddelade att klubben häver avstängningen av spelaren i avvaktan på den rättsliga processen.
Klubben hänvisar till att utredningen dragit ut på tiden och att man fått information om att det kommer att ta tid innan förundersökningen är slutförd.

”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen”, skriver Malmö FF på sin hemsida.
Samtidigt skriver klubben att man ser mycket allvarligt på de anklagelser som framförs.

Malmö FF:s officiella supporterorganisation, MFF Support, reagerar negativt på beslutet.
Föreningen skriver att MFF ska kunna representera sina medlemmar, staden och emblemet med stolthet och man är nu besvikna på klubbens sätt att hantera avstängningen.
”Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja” skriver MFF Support.

Det var i september förra året som åklagare inledde en förundersökning mot spelaren.

Läs mer: