Arbetslösheten högst i Skåne

OSBY/ÖSTRA GÖINGE Östra Göinge har högst arbetslöshet i hela Skåne med 14,9 procent.
I Osby ser det bättre ut med en arbetslöshet på 8,3 procent.

De senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten i Osby och Östra Göinge är i stort sett oförändrad jämfört med samma period förra året.
I Osby sjunker den något, 0,2 procent, och ligger på 8,3 procent, vilket är under snittet i länet (10 procent), men över rikssnittet (7,5 procent).

I Östra Göinge är statistiken från Arbetsförmedlingen fortsatt mycket dyster läsning. Andelen arbetslösa är oförändrad, 14,9 procent – en siffra som är högst i Skåne.
Norra Skåne har vid flera tillfällen belyst problemen med arbetslösheten i Östra Göinge. Det är i huvudsak ungdomsarbetslösheten och arbetslösheten bland nyanlända som är de stora utmaningarna i kommunen.

Kommunalrådet Patric Åberg (M) sa nyligen till Norra Skåne att han trodde att jobbfrågan skulle bli den kanske viktigaste valfrågan i år och han har tidigare kommenterat arbetslösheten så här:
– Det här hämmar kommunens utveckling. Vi har sagt länge att det här är en av våra största utmaningar och nu kan man nog slå fast att det är den största utmaningen vi har.

Senaste nytt omOsby

Dagens fråga

Såg du första programmet av "Så mycket bättre"?

  • NEJ (65%, 253 Röster)
  • JA (35%, 135 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×