Hesslecupen 02, Foto: Stefan Sandström

Hesslecupen tioårsjubilerar

Tre speldagar och fem klasser.
Det är förutsättningarna när Hesslecupen avgörs för tionde året i Qpoolen.
– Jag tycker att det ska bli fantastiskt roligt, säger Siwert Roshagen som ser fram emot just F17-klassen som sparkar igång turneringen i kväll.

FC Hessleholm ställer tre lag på banan i F17-klassen.
– Vi har väldigt många duktiga spelare i den klassen, 01:orna ska ju spela SM i Jönköping i februari. Det är en oerhört intressant klass där man ser vad som är på gång upp i seniorlaget. Det spelas fin fotboll och där är många välskolade spelare, säger Roshagen.

I morgon intar de yngre tjejerna Qpoolen. Då delar F9/10, F11/12 och F14 på dagen. Den äldsta flickklassen har lockat 15 lag.
21 januari avgörs damklassen som består av 20 lag i fyra grupper.
– Den klassen är full och där har vi till och med lag på kö.

2017 kom 80 lag till start i Hesslecupen. I år är 60 lag anmälda.
– Vi är inte förskonade utan har drabbats lika hårt som de andra lokala cuperna. Det är färre lag som anmäler sig, framförallt på flicksidan, konstaterar tävlingsledaren Siwert Roshagen.
Anledningarna är flera. Dels har de traditionella cuperna fått konkurrens från inomhuscuper på konstgräs och dels har de nya reglerna där inga segrare får koras förrän i F13 och äldre åldersklasser.
– Det har blivit svårare att motivera lag utifrån att komma hit. Jag förstår syftet och tycker att det är bra men det är cupernas som drabbas hårdast.

×