Annons

Klart att Osbypolisen blir skånsk igen

OSBY/ÖSTRA GÖINGE Nu är det klart att Osby blir en del av det nya polisområdet Blekinge nordöstra Skåne. Organisationsförändringarna genomförs i september.
Osby • Publicerad 12 januari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Osby har som bekant sedan våren 2016 tillhört Ljungby lokalpolisområde. Men för att hålla samman länen bättre kom det ett förslag om att låta Osbypolisen få återvända till den skånska gemenskapen i den nya polisområdesindelningen.

Norra Skåne skrev om den nya indelningen i höstas och nu har rikspolischefen fattat beslut om en justerad geografisk indelning av polisregion Syd.

Annons

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne kommer att inkludera Kristianstad, Hässleholm, Osby och Östra Göinge samt Blekinge, vilket är helt enligt förslaget i höstas.

Övriga polisområden (PO) i region Syd blir: PO Kalmar Kronoberg, PO Malmö, PO nordvästra Skåne, PO södra Skåne.

Vem som efter omorganisationen blir kommunpolis i Osby återstår att se. Staffan Käll är kommunpolis i Osby och Älmhult, men dessa två kommuner hamnar alltså i olika polisområden.

Rolf Paimensalo är kommunpolis i Östra Göinge och har varit en del i Osby den senaste tiden.

Kommer du att bli kommunpolis även i Osby?

– Jag vet inte, säger Paimensalo.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons