Polisen ska slå till betydligt oftare mot fortkörare under 2018.

Löftet: Krafttag mot problemen i trafiken

ÖSTRA GÖINGE Buskörningen är ett problem i Östra Göinge.
Därför kommer polisen att öka antalet trafikkontroller kraftigt under 2018.

I medborgardialoger och trygghetsmätningen har det framkommit tydligt att invånarna ser trafikproblemen som en stor källa till oro. I medborgarlöftet och samverkansavtalet mellan kommun och polis ingår därför bland annat löfte om krafttag mot buskörning och andra trafikbrott. 2017 gjorde polisen insatser mot förbrytare i trafiken fyra gånger – en siffra som kommer att tredubblas 2018.
– Vid tolv tillfällen 2018 ska vi göra insatser i trafiken, säger Paimensalo.
Det handlar dels om att få fast fortkörare, dels komma åt personer som kör bil onyktra eller utan körkort. Dessutom kommer exempelvis a-traktorer att kontrolleras.

Trafikproblemen är inget nytt i Östra Göinge, Paimensalo konstaterar att det länge har funnits kraftiga klagomål på buskörningen, och totalt sett skiljer sig resultaten av trygghetsmätningen inte så mycket från tidigare år.

Utöver buskörning nämns problem med ungdomsgäng som sprider oro, nedskräpning, viss oro för överfall, en del rädsla för att åka kommunalt främst på kvällar och nätter och en känsla av otrygghet om man är ute ensam på kvällar och nätter.

Dagens fråga

Visste du att att julgranar är ätbara?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar