Annons

Löftet: Krafttag mot problemen i trafiken

Östra Göinge • Publicerad 12 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Polisen ska slå till betydligt oftare mot fortkörare under 2018.
Polisen ska slå till betydligt oftare mot fortkörare under 2018.

I medborgardialoger och trygghetsmätningen har det framkommit tydligt att invånarna ser trafikproblemen som en stor källa till oro. I medborgarlöftet och samverkansavtalet mellan kommun och polis ingår därför bland annat löfte om krafttag mot buskörning och andra trafikbrott. 2017 gjorde polisen insatser mot förbrytare i trafiken fyra gånger – en siffra som kommer att tredubblas 2018.

– Vid tolv tillfällen 2018 ska vi göra insatser i trafiken, säger Paimensalo.

Annons

Det handlar dels om att få fast fortkörare, dels komma åt personer som kör bil onyktra eller utan körkort. Dessutom kommer exempelvis a-traktorer att kontrolleras.

Trafikproblemen är inget nytt i Östra Göinge, Paimensalo konstaterar att det länge har funnits kraftiga klagomål på buskörningen, och totalt sett skiljer sig resultaten av trygghetsmätningen inte så mycket från tidigare år.

Utöver buskörning nämns problem med ungdomsgäng som sprider oro, nedskräpning, viss oro för överfall, en del rädsla för att åka kommunalt främst på kvällar och nätter och en känsla av otrygghet om man är ute ensam på kvällar och nätter.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons