Ore säkrade seriesegern mot Starke

Suveräna Ore vann också mot Starke och säkrade därmed seriesegern. Men det blev oväntat svårt för Vinslövsbrottarna.
– Vi har haft lite stolpe in i år, det får jag erkänna. I princip alla matcher har avgjorts på en klass, säger Ores tränare Ronny Persson.

Efter Ores 21–14-vinst mot Starke står det alltså klart att den avslutande omgången mot Hästveda blir betydelselös. Ore har vunnit alla sina matcher och har byggt upp ett ointagligt försprång.
– Vi har sparat tuffa matcher till slutet och det är väl så det skall vara, säger Ronny Persson.
Det började med en överraskande fallförlust för hemmabrottaren Teo Jönsson i 59 kilo mot Victor Borgström.
– Det brukar vara jämna killar. Men inte i dag, säger Persson.
I 66 kilo blev Ajaj Puttichart utklassad av Daniel Terkildsen som vann på teknisk överlägsenhet. Det var inte lika överraskande men eftersom Terkildsen blev matchens brottare i bortalaget måste han ha presterat någonting utöver det vanliga.
Efter Albin Jönssons seger på teknisk överlägsenhet i 71-kilosklassen mot Rasmus Claesson stod det 4–10 till bortalaget. Då trädde Algot Källman fram i 75 kilo och gjorde ett hästjobb när han vann på poäng med 10–8.
– Algot ligger under stort och vänder. 5–0 till dem där och vi hade kunnat förlora.
Både Källman och motståndaren Lukas Borg hade nämligen lägen att vinna på fall i en publikfriande duell som böljade fram och tillbaka.
Direkt efter gjorde Anton Carlsson processen kort med Linus Green (teknisk överlägsenhet efter någon minut) i 80 kilo och Anton Olsson vann likaledes på teknisk överlägsenhet i 85 kilo.
– När Anton Carlsson vann kändes det ganska klart. Han kan vara instabil men gjorde det bra i dag, det är roligt att han inte slarvar så som han kan göra, säger Ronny Persson.
Och efter Olssons seger var det helt klart eftersom Viktor Karlsson fick wo i 98-kilosklassen. Den betydelselösa 120-kilosklassen blev en poängsnål batalj som bortabrottaren Ola Nilsson vann på poäng (1–2) mot Oscar Svensson efter att ha tagit sista poängen med en halv minut kvar.
Ore är alltså seriesegrare men om det blir spel i Elitserien nästa år är osäkert. Förbundet funderar nämligen på att ändra om i seriesystemet.
– Det har diskuterats att dela upp serierna norr–söder i stället för att ha två nivåer och vi förespråkar det. Då får vi fler lokalmöten och lite jämnare matcher, säger Ronny Persson.
Johannes Höghäll Johnsson

×