Ivar Persson Arenas A-plan har under många år hållit högsta nivå – men blir där något seniorspel i år? Foto: Christoffer Ekmark/Arkiv

Vankiva IF kastar in handduken

Vankiva IF tvingas kasta in handduken och drar sig ur femman.
Spelarbrist är den direkta orsaken.
Nu är frågan om det kommer att spelas A-lagsfotboll på idylliska Ivar Persson Arena under 2018.

Det har ryktats om det ett tag och på torsdagen kom det definitiva beskedet från Skåneboll: Vankiva IF utgår ur division fem mellersta och ersätts av Gantofta IF.
Styrelsemedlemmen Bo Ahlberg bekräftar att Vankiva IF försvinner från femman men säger också att det finns ett halmstrå.
– Det är inte riktigt klart än men vi har lite annat på gång. Vi kan eventuellt starta med ett lag i sjuan och det blir klart inom en vecka i så fall, meddelar Ahlberg.

Klubben har under hösten drabbats av spelarbrist.
– Först och främst flyttar fyra spelare till Malmö. Och sedan har vår tränare Besnik Vilanca dragit till Örkelljunga och tagit med sig sex spelare.
Ahlberg riktar en känga åt Vilanca och menar att tränaren har brandskattat Vankiva.
– Det är väldigt fult tycker jag. Inte så vackert av honom.
I dagsläget finns inget juniorlag eller några äldre pojklag som kan fylla på underifrån utan byaklubben är till stor del beroende av det överskott som kommer från Hässleholmsklubbarna.
Men det återstår alltså att se om Arne ”Oskar” Jönsson, Bo Ahlberg och ledningen i Vankiva IF kommer till spel med ett seniorlag nästa säsong.

Om Vankiva lyckas få ihop ett lag ska det enligt Ahlberg inte vara något problem att ta plats i division sju.
Vankiva IF slutade 2017 tia i division fem nordöstra och klarade sig kvar genom att slå ut Nävlinge i kvalet.