Foto: TT/Arkiv

Barn till prostituerad omhändertas

Östra Göinge En kvinna i en by i Östra Göinge har fått sitt barn omhändertaget sedan det uppdagats att hon prositiuerat sig i hemmet.

Sonen omhändertogs efter en orosanmälan till socialen. Omhändertagandet skedde utan att någon utredning gjordes, men kvinnans prostitution bekräftades av annonser på nätet, skriver Kristianstadsbladet.

Förvaltningsrätten anser att det finns risk att sonens hälsa och utveckling skadas eftersom mamman har tagit hem okända sexköpare till hemmet. Mamman har dock uppgett att sonen aldrig visat någon rädsla för männen utan var nyfiken.

Enligt mamman slutade hon sälja sex efter att sonen omhändertogs, men förvaltningsrätten anser att det finns en risk att hon återfaller i prostitution och har därför beslutat att omhändertagandet av sonen enligt LUV (lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga) ska fortsätta. Rätten menar också att mamman visat en likgiltighet gällande sonens skydd och säkerhet när hon tagit hem de okända männen till lägenheten.

Det var i samband med ekonomiska bekymmer som mamman började sälja sex mot betalning när sonen var två-tre månader gammal. Köparna hittade hon via annoner på internet och inkomsten blev ungefär 20 000-23 000 i månaden. Mamman och sonen beskrivs som isolerade, bortsett från besöken av sexköparna. I förvältningsrättens dom framgår att sonen låg i en spjälsång brevid, och när pojken vaknade åkte männen hem. De förstod hur det var eftersom de hade egna barn.

Mamman ska nu söka jobb och har ansökt om att få ekonomiskt stöd under tiden. Hon menar också att hon har återupptagit kontakten med sin egen mamma, som lovat ställa upp och hjälpa henne.
Enligt förvaltningsrätten är hon ”förkrossad över följderna för sonen”.

 

Dagens fråga

Skickar du julkort?

Loading ... Loading ...