Förre Vankivatränaren Besnik Vilanca är upprörd över anklagelserna. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Besnik Vilanca svarar på Vankivakritiken

– Man blir både ledsen och arg över de anklagelser som Bo Ahlberg häver ur sig i tidningen!
Det säger förre Vankivatränaren Besnik Vilanca efter fredagens artikel om att Vankiva IF drar sig ur fotbollsfemman på grund av spelarbrist.

I artikeln förklarade styrelseledamoten i Vankiva IF, Bo Ahlberg: ”sedan har vår tränare Besnik Vilanca dragit till Örkelljunga och tagit med sig sex spelare. Det är väldigt fult tycker jag. Inte så vackert av honom”.
Ord som får Besnik Vilanca att gå i taket.
– Kanske Ahlberg och styrelsen istället skulle sett till att vi hade fler spelare att tillgå – på vissa träningar på slutet var vi inte ens en handfull killar och kunde inte genomföra några meningsfulla pass, säger Vilanca som trots spelarbristen ändå lyckades få ihop det så bra att klubben räddade kontraktet i femman via kvalspel.
– Flera spelare från den gamla Vankivatruppen har också hört av sig till mig och på facebook-gruppen och undrat vad man egentligen menar när man kritiserar mig.
Besnik Vilanca anser också att klubbens företrädare kanske kunde ägnat en tanke åt att han och kollegan Dibrani faktiskt kom och tog över laget för fyra år sedan.
– Annars hade förmodligen den här spelarkrisen kommit redan då och man fått lägga ner A-lagsverksamheten.

Hur ser du på anklagelserna om att du har plockat med dig spelare från Vankiva till Örkelljunga? – Löjligt för det rör ju sig om vuxna människor och det är klart att dessa tittat efter annat när det var osäkert om det blev något lag i Vankiva, säger Vilanca som dessutom reagerade på att Vankivaledningen ställde ultimatum till spelarna att bestämma sig före den 15 december om man skulle spela kvar.
– Detta i ett läge när redan ett halvt dussin killar var på väg bort.

Fanns det inga möjligheter att du själv skulle vara kvar som tränare i Vankiva?
– Nej, jag bestämde mig redan efter förlusten mot Broby (1-12) att jag inte ville vara kvar eftersom vi hade så dåligt med spelare som tränade, förklarar Besnik Vilanca.
– Men jag tycker också att det är viktigt att poängtera att min kritik inte gäller mot Vankiva IF som klubb utan mot enskilda styrelseledamöter som gått ut med påhopp och anklagelser mot mig, säger Besnik Vilanca.
– Man kanske skulle rannsakat sig själva istället.

×