Otto Nilsson ska den här säsongen spela division 3-fotboll med IFK Osby.Foto: Stefan Sandström

IFK Osby förstärker med HIF-mittfältare

IFK Osby förstärker sitt lag inför sin comeback i fotbollens division 3. Hässleholms IF:s Otto Nilsson, med rutin från spel i tvåan, kommer att skriva på för Göingeklubben.
– Det ska bli kul, säger Nilsson som bland annat har bäste kompisen Wilhelm Olsson i sitt nya lag.

I julhelgen fick IFK Osby en härlig julklapp då de fick veta att de fick en friplats till trean efter det att Sandsbro dragit sig ur serien. Riktigt skönt då de var ytterst nära uppflyttning efter en andraplats i serien och en tredjeplats i kvalet.
Även för Osbys senaste nyförvärv Otto Nilsson kom avancemanget lägligt. Redan innan den glädjande nyheten under julhelgen hade han bestämt sig för att gå till IFK Osby.

– Jag har visserligen inte skrivit på än men det hade blivit så. Klubbarna har kommit överens så det är endast min underskrift som fattas, säger Otto Nilsson som kommer att ordna detta inom kort.
– Kul att det blev division 3 då nivån är lite högre där än vad den blivit i fyran.

En av ledningarna att Otto Nilsson byter klubb är bristen på speltid i Hässleholms IF.
– Det är något jag saknat under den senaste säsongen. Då HIF slogs i toppen var det inte lätt att slå sig in i startelvan, säger den 18-årige mittfältaren som för det mesta fick starta på bänken.
– Jag hoppas på en nytändning i Osby och att få tillbaka självförtroendet.
Otto har redan hunnit göra några träningar med sin nya klubb.
– Jag har fått ett bra intryck av tränaren Mattias Nilsson och Joakim Hansson och det klickade direkt mellan oss under den första träningen.

– En annan av anledningarna till att det blev just Osby var att en av mina bästa kompisar, Wilhelm Olsson, spelar i Osby. Är även väl bekant med Albin Ekström.
Otto var anfallare från början men har under de senaste säsongerna spelat på mittfältet.
– Det är en position jag trivs väldigt bra på. Tror att Osby blir en bra miljö för mig då det är ett lag som vill spela fotboll. De har ett ungt lag med många välskolade spelare från Calicioakademin.
– Jag har ambitioner med fotbollen och tror att det kan var bra att ta ett steg bakåt för att sedan ta två framåt, säger Otto Nilsson avslutningsvis.

×