Lönsboda gav serieledarna en match

Lönsboda IBK svarade för en av säsongens bästa insatser i den skånska innebandytvåan.

De gav serieledande Skurup en riktigt match då de föll knappt hemma i sporthallen med 3–5 (1–1, 2–2, 0–2).
– Vi var värda en poäng, säger Timmy Nilsson som tillsammans med Mattias Pettersson är spelande tränare i Lönsboda.

Med sina 20 poäng på 14 matcher är Lönsboda i stort sett klara för spel i tvåan även nästa säsong. Marginalen nedåt till Vv-84 på den negativa kvalplatsen är hela elva poäng.
Men samtidigt är det inte så långt upp till en topplats efter de suveräna serieledarna Skurup.
– Vi vet att vi kan slå alla lag i serien så vi satsar på att lyfta i serien. En tredjeplats är ingen omöjlighet, säger Timmy Nilsson.

Lönsboda tog ledningen mot Skurup i mitten av den första perioden genom Albin Andersson. Serieledarna kunde dock ganska snabbt kvittera till 1–1 vilket det stod efter de inledande 20 minuterna.
Några minuter in på den andra perioden gjorde Skurup två snabba mål fram till 3-1. Det var dock inget som fick hemmagrabbarna till att hänga med huvudena. André Svensson reducerade till 2-3 efter 11.04 assisterad av Mattias Andersson. Det blev även en kvittering till 3–3 tre minuter senare. Målet var ett rent tränarsamarbete då det var Mattias Pettersson som assisterade målskytten Timmy Nilsson.
– Båda målen kom i power play. Vi vare riktigt heta i den andra perioden då vi hade ett momentum. Synd bara att det inte räckte till fler mål, säger Timmy Nilsson.

I stället var det gästerna som gjorde 4–3 på en omställning två minuter in på den tredje perioden. Några minuter senare spikade Hannes Karlsson slutresultatet till 5–3 med sitt tredje mål för dagen.
Jan Rydén

×