Annons

Röke spelar det ”riktiga” derbyt

Sport • Publicerad 14 januari 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Rökes senaste nyförvärv Niklas Carlsson. Foto: Arne Forsell
Rökes senaste nyförvärv Niklas Carlsson. Foto: Arne Forsell

I vårstarten borta mot Stanstad tog Röke tre välkomna poäng efter de dubbla hemmaförlusterna innan jul mot Sävsjö och Munka Ljungby. Något som betydde att lagen under kvalstrecket börjar komma oroväckande nära.

– Det var skönt att vi kunde vinna mot Stanstad. Vi har dessutom haft jättebra träningar i veckan, säger Henrik Ehnberg.

Annons

Som ser fram emot söndagens match mot Olofström.

– Trots att Willands ligger närmast räknar jag detta som vårt riktiga derby. Olofström är ett lag med många poängspelare som har gjort flest mål i serien. Vår styrka är defensiven och lyckas vi med den kan vi få Olofström att tappa modet, menar Ehnberg.

– Jag tror att den som kan styra känslorna bäst och har skallen med sig kommer att vinna matchen.

Röketränaren har hela sin trupp att tillgå. Vilket innebär att senaste nyförvärvet Niklas Carlsson från Lindesberg är med.

– Niklas debuterade strax innan jul mot Munka Ljungby men behöver lite mer tid innan han är uppe i full kapacitet.

– Den enda som är sjuk är min tränarkollega Kristians Torstensson. Jag hoppas att Kristian tillfrisknar snabbt så att han kan hjälpa mig på bänken.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons