GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Malmö Opera söker barn till musikalen Matilda

Kultur och Nöje Våren 2019 blir det Sverigepremiär för musikalen Matilda på Malmö Opera. Nu startar operan, i samarbete med Malmö Kulturskola, en Matildaskola för att hitta barnen till musikalens barnroller.
Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Camilla Gustafsson är producent för musikalen Matilda som får premiär på Malmö Opera våren 2019. Foto: Joakim Raboff
Camilla Gustafsson är producent för musikalen Matilda som får premiär på Malmö Opera våren 2019. Foto: Joakim Raboff

Matilda – the musical är baserad på den brittiska författaren Roald Dahls bok Matilda från 1988. Boken handlar om femåriga Matilda som är supersmart och dessutom har övernaturliga krafter som hon får använda för att ta itu med en oförstående vuxenvärld, både hemma och i skolan.

När Malmö Opera nu sätter upp Matilda, med premiär 15 mars 2019, blir det Sverigepremiär. Dirigenten Joakim Hallin som just nu arbetar med musikalen Pippin, premiär på Malmö Opera 27 januari, är musikaliskt ansvarig också för Matilda.

Matilda innehåller många barnroller och totalt kommer det att behövas mellan 20 och 27 barn i åldrarna 8 till 13 år som kan alternera i rollerna.

När Malmö Opera satte upp Billy Elliot våren 2016 startade man en Billy-skola i Stockholm som utbildade barnen och inför Matilda blir det samma sak, men denna gång på hemmaplan i Malmö.

Söndagen 4 februari är det öppen audition för alla barn mellan 8 och 13 år som är duktiga på att sjunga, dansa och agera och intresserade av att så småningom kanske medverka i Matilda. Då är det fokus på sång och den som söker ska förbereda en sång på svenska och ha med sig noter.

De barn som klarar sångprovet går sedan vidare till ytterligare audition där det gäller dans och teater och ytterligare sångprov, 10 och 11 februari.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.