Foto: TT

Malmö värd för världens största streetdancetävling

Malmö Malmö blir i februari värd för världens största streetdancetävling.

Tävlingen äger rum på Moriska Paviljongen den 9-10 februari.
– Vi är så glada att vi får möjligheten att arrangera Juste Debout Nordic i Malmö. Det här kan vara det största som har hänt streetdansen i Skåne och vi är övertygade om att det gör att dansscenen utvecklas och växer. Projektet skulle inte vara möjligt utan Malmö stad och det lokala engagemanget från både näringsliv och föreningslivet. Vi är så taggade inför den här veckan, hela Malmö ska dansa!, säger Martin Rosén och Viktor Fröjd, projektledare från kulturföreningen Iver i ett pressmeddelande.

Juste Debout är en freestyle-tävling där deltagarna inte vet vilken musik de ska dansa till eller vilka motståndare de kommer att möta. Uttagningar sker på en rad platser i världen där vinnarna i de olika stilarna går vidare till finalen i Paris den 4 mars.

Inför Juste Debout Nordic arrangeras Malmö Dance Week som pågår under en vecka och innehller workshops, föreläsningar och filmvisning av ”Martha & Niki” på olika platser i Malmö.

×