Foto: TT

MFF-spelare utreds för nytt sexbrott mot barn

En förundersökning om sexbrott mot barn har inletts mot en tidigare misstänkt spelare i Malmö FF. Personen är inte delgiven misstanke ännu.

Den 15 december delgavs en spelare i Malmö FF misstankar om sexuellt utnyttjande av barn. Mannen erkände sex med en minderårig flicka, men nekade till brott.

Detta då han inte ska ha vetat att det var ett barn som han hade sex med, enligt försvarsadvokaten Mikael Sundman.

Läs merMFF Support rasar efter MFF:s avstängningsbeslut

I torsdags meddelade klubben att man hävde avstängningen av spelaren. Detta då man vill avvakta resultatet av den rättsliga processen mot mannen.

”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen”, skrev Malmö FF på sin hemsida.

På tisdagen meddelade åklagare Rikard Darell i ett pressmeddelande att ytterligare en minderårig flicka är målsägande i fallet. Spelaren har dock inte delgivits någon misstanke om brott kring detta.

Åklagaren vill inte lämna fler uppgifter än så.

– Vilket stadium utredningen befinner sig i eller vilken styrka misstanken har är inget jag kan uttala mig om med hänvisning till att förundersökningssekretess råder, säger Rikard Darell.

×