Tåg ställs in under tio helger

Kontaktledningssystemet mellan Hässleholm och Lund ska bytas ut. Därför kommer tågtrafiken att ställas in på sträckan under tio helger, med början den kommande helgen.

De dåliga kontaktledningar på södra stambanan har ställt till med många tågförseningar, men nu är det på gång att bytas ut. Med början den kommande helgen, 20-22 januari, ska arbetet med bytet av kontaktledningar inledas, och sedan kommer det att pågå ytterligare nio helger under året. De helger som tågtrafiken ställs in görs det mellan klockan 01.15 på lördagen till klockan 03.00 på måndagen.

Tågen på sträckan Hässleholm-Lund ersätts av bussar, och Trafikverket påpekar att restiden därför kommer att vara längre än normalt. Även Pågatåg på andra sträckor kan komma att påverkas av de inställda tågen.

Samtidigt som kontaktledningar byts ut kommer det även utföras andra underhållsarbeten.

Följande helger ställs trafiken mellan Hässleholm och Lund in: 20-22 januari, 17-19 februari, 31 mars-2 april, 12-14 maj, 16-18 juni, 14-16 juli, 18-20 augusti, 29 september-1 oktober, 10-12 november, 8-10 december.

Avstängningstiden är alltid från lördag klockan 01.15 till måndag klockan 03.00.

Dagens fråga

Ska du besöka någon julmarknad?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×