Polisens bomb- och kriminaltekniker på platsen sedan ett föremål har exploderat på gården vid polisstationen i Rosengård i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

22-åringar släppta – inte misstänkta för attentat mot polisen

ROSENGÅRD 22-åringarna som suttit anhållna misstänkta för sprängdådet mot polisstationen i Rosengård har släppts.
I nuläget finns ingen misstänkt frihetsberövad.

– Misstankarna mot de här två personerna är helt avskrivna men utredningen fortsätter, säger kammaråklagare Magnus Pettersson som också är förundersökningsledare i fallet.

Det var i onsdags strax efter klockan 21 som larmet kom om en sprängning vid polishuset i Rosengård. Redan en timme efter attentatet greps två 22-åriga män misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Senare under kvällen anhölls de.

Vad gör att misstankarna mot 22-åringarna avskrivs?
– De greps mot bakgrund av tidigare agerande under kvällen då de var föremål för ett annat polisärende. Det var en kombination av signalementsuppgifter och deras agerande som gjorde att de greps och senare anhölls, uppger Magnus Pettersson.

Finns det någon annan misstänkt gärningsman?
– Nej, i nuläget finns ingen frihetsberövad. Nu inväntar jag svar på den brottsplatsundersökning som genomförts och naturligtvis är vi intresserade av att komma i kontakt med alla som kan ha sett något, säger Magnus Pettersson.
Åklagaren uppger även att upptagningar från de kameror som övervakar polishuset i Rosengård nu gås igenom. Om en eller flera gärningsmän fångats på film när dådet utfördes vill han dock inte kommentera.
En sprängladdning kastades över staketet och exploderade på gårdsplanen utanför huset. Inga personer skadades men däremot flera fordon, både polisbilar och privatbilar, fick splitterskador.

Hardet konstaterat vad för explosivt material som använts?
– Jag har fått vissa preliminära utlåtanden och bedömningar, men det är inget jag går ut med i nuläget, säger Magnus Pettersson.

Läs mer:

×