Annons

Utreds som mordbrand

Tyringe Torsdagens brand slukade hela villan på Stjärngatan i Tyringe. Polisen utreder det hela som misstänkt mordbrand.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi rubricerar det som mordbrand för att vi inte vet vad som startade den och har startat en förundersökning för att kunna arbeta på plats. Teknikerna ska göra en första visuell bedömning, säger Anders Svenson, kommissarie på grova brott på Polisen i Kristianstad.

Annons

[contentcards url="http://www.nsk.se/2018/01/18/kvinna-och-hund-raddades-ur-villa/" one_line="true"]

Branden startade vid 15-tiden. En granne fick syn på rök från husets ovanvåning och uppmärksammade en kvinna boende i huset på att det brann. Grannen larmade därefter räddningstjänsten som var på plats inom några minuter.

Tre brandmän övervakar glödbranden och samtalar med polisens tekniker under torsdagen.

Såg du vad som brann?

Annons

Under branden uppstod ett kraftigt ”glödregn” som riskerade att sätta eld på intilliggande hus i vindens riktning. Därför ställdes en brandbil även på gatan bakom huset.

bild 1/2
Rökdykaren Christian Jönsson.
Huset på Stjärngatan i Tyringe brann ner helt. foto: felix Alnemark
Rökdykaren Christian Jönsson.
Huset på Stjärngatan i Tyringe brann ner helt. foto: felix Alnemark
Felix AlnemarkSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons