Huset på Stjärngatan i Tyringe brann ner helt. foto: felix Alnemark
Rökdykaren Christian Jönsson.

Utreds som mordbrand

Tyringe Torsdagens brand slukade hela villan på Stjärngatan i Tyringe. Polisen utreder det hela som misstänkt mordbrand.

– Vi rubricerar det som mordbrand för att vi inte vet vad som startade den och har startat en förundersökning för att kunna arbeta på plats. Teknikerna ska göra en första visuell bedömning, säger Anders Svenson, kommissarie på grova brott på Polisen i Kristianstad.
Han berättar att det enda de egentligen vet är att branden har startat på ovanvåningen.

Branden startade vid 15-tiden. En granne fick syn på rök från husets ovanvåning och uppmärksammade en kvinna boende i huset på att det brann. Grannen larmade därefter räddningstjänsten som var på plats inom några minuter.
Kvinnan och hennes hund ska ha klarat sig utan fysiska skador. Dagen efter står bara skorstenen och grunden kvar på platsen. Det ryker fortfarande kraftigt från glöden.
Personerna som bodde i huset hyrde det av en granne som bor intill.

Tre brandmän övervakar glödbranden och samtalar med polisens tekniker under torsdagen.
– Jag var första rökdykare in, säger den ledige brandmannen Christian Jönsson som går förbi och hälsar på sina kollegor.
Under gårdagen hade han hoppat in för räddningstjänsten i Tyringe, annars tillhör han Hässleholm.

Såg du vad som brann?
– Det var rätt rött överallt. Brandgaserna hade tagit eld så det var inget föremål utan en rumsbrand, säger Christian Jönsson.
Elden tog ganska snabbt fart i byggnadens konstruktion.
– Vi insåg ganska snart att det här går inte att rädda, säger Christian Jönsson.

Under branden uppstod ett kraftigt ”glödregn” som riskerade att sätta eld på intilliggande hus i vindens riktning. Därför ställdes en brandbil även på gatan bakom huset.
Under torsdagen väntade brandmännen på klartecken från Försäkringsbolaget om att få börja riva huset för att kunna släcka helt och för att ingen skulle skada sig i fall skorstenen skulle falla.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...