Annons

Skånsk succé i Swedish Open

BADMINTON Inför hemmapubliken i den nya arenan i Lund slog dubbelparet Emma Karlsson och Johanna Magnusson till. 19-åringarna vann damdubbeln i Swedish Open i badminton efter en finalrysare.
Lund • Publicerad 21 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Inför hemmapubliken i den nya arenan i Lund slog dubbelparet Emma Karlsson och Johanna Magnusson till. 19-åringarna vann damdubbeln i Swedish Open i badminton efter en finalrysare.
Foto: Eric Blinding
Inför hemmapubliken i den nya arenan i Lund slog dubbelparet Emma Karlsson och Johanna Magnusson till. 19-åringarna vann damdubbeln i Swedish Open i badminton efter en finalrysare. Foto: Eric Blinding

Det har bjudits på högklassig badminton hela helgen i Lund. För Emma Karlsson och Johanna Magnusson blev tävlingen en dundersuccé. Duon från Malmöklubben BMK Aura gick hela vägen och vann sin första stora seniortitel.

Annons

Redan i lördags visade dubbelparet att de hade något stort på gång. De vann semifinalen med utklassningssiffror, 21-14, 21-16, mot ett skotskt par. Framförallt hittade de en vägvinnande taktik att ta med sig till finalen.

Framförallt lyckades hemmaparet ha nerverna i styr i slutet av finalen:

Annons

Det får de närmast visa om två veckor när det stundar SM för seniorer i Täby. För att bli ännu bättre framöver förklarar de att de måste träna upp säkerheten i de flesta spelsituationer, både offensivt och defensivt.

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons