Polisens kriminaltekniker undersöker ett område kring Bredgatan i Helsingborg. Foto: Johan Nilsson / TT

Tre anhållna för knivmordet i Helsingborg

Helsingborg Tre mäv anhölls under söndagskvällen efter mordet på en 21-årig man. Två andra män skadades i samband med händelsen.

Det var i lördags natt som polisen fick ett larm om ett bråk på Bredgatan i ett industriområde i utkanten av Helsingborg.
Bråket ska ha skett vid en föreningslokal i närheten av den adress dit polisen fått larmet.
Polisen fann tre skadade personer på platsen, och trots att vårdinsatser påbörjades i väntan på ambulans gick 21-åringens liv inte att rädda.

De två andra männen, 19 och 24 år gammla, bedömdes vara allvarligt respektive lindrigt skadade. Samtliga hade sticksår orsakade av knivhugg.

Polisen har arbetat intensivt med att samla in vittnesuppgifter då det fanns många personer som befunnit sig i området.
En av dem var en 17-åring som togs in vid lunchtid under söndagen för förhör. Från början var inte 17-åringen mer misstänkt än någon annan, men hans svar gjorde polisen misstänksamma.
– I samband med förhöret uppstod misstanke mot en av dem. Han delgavs då misstanke om brott och anhölls klockan 18.58, säger Tommy Lindén till Kvällsposten.

Vid 22 anhölls ytterligare två män i 20-årsåldern. Enligt uppgifter till Kvällsposten är alla tre männen skäligen misstänkta för att ha mördat 21-åringen och misshandlat de två andra.

På fredagen sköts en 23-årig man ihjäl på Närlunda och ytterligare en man skadades allvarligt. Men Helsingborgspolisen ser inget samband mellan det dådet och lördagskvällens mord.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • JA (61%, 244 Röster)
  • NEJ (39%, 157 Röster)

Antal röster: 401

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×