Åtalas för stölder och sextrakasserier

Den 32-årige mannen hade Alltmöjligtverkstaden som praktikplats.
Där försvann pengar och företagets kontokort. I dag ställs mannen inför rätta.

I förhör har mannen erkänt både stölder och även skickade sex-sms. Under sommaren 2016 upptäckte anställda på Alltmöjligtverkstaden att pengar hade försvunnit, både från kassaskåp och från en anställds plånbok.
Mannen kände, enligt förundersökningen, till verksamhetens rutiner och passade på att öppna kassaskåpet och ta pengar när kontoret var obemannat.

I kassaskåpet fanns sammanlagt över 22 000 kronor. I förhör har mannen berättat att han stoppade kuverten i fickan och sedan fortsatte sitt arbete.
En månad senare gjorde han ytterligare en stöld i kassaskåpet, den här gången rörde det sig om betydligt mindre summa pengar. Ur en anställdas plånbok stal han också 450 kronor. I polisförhör har mannen sagt att han inte gjorde något speciellt för alla pengarna utan ”kladdade upp dem”.
Han tog även företagets bankkort som han dock misslyckades med att använda. Däremot blev han filmad av bankens övervakningskamera där han även blev igenkänd.

Förutom stöld står mannen även åtalad för sexuellt ofredande. Han har vid flera tillfällen skickat sms och meddelanden på messenger till kvinnor med grova sexuella anspelningar. I förhör har han sagt att han ångrar sig, men att han längtar efter att ha en flickvän. I meddelandena utgav han sig för att vara någon annan.
Kvinnorna upplevde mannens meddelanden som mycket obehagliga.