Frosta pressade ledande Glimma

Sport Glimma var på väg mot sin första förlust i fortsättningstrean då Frosta HC med nio minuter kvar ledde med 4–3. Men två mål av Oskar Johansson och Fabian Rietz räddade segersviten.
Sport • Publicerad 25 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Fabian Rietz gjorde Glimmas segermål mot Frosta. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Glimma tog sin sjunde seger i lika många matcher då de vann med 5–4 efter periodsiffrorna 0–1, 3–1 och 2–1 i Färs o Frosta Ishall i Höör.

Trots jumboplatsen så bjöd Frosta på bra motstånd. De vann till och med den första perioden med 1–0 efter mål av Anton Thelander.

– Frosta bjöd på tufft motstånd. De har många duktiga forwards och en bra målvakt i Johan Hjärtquist, säger Glimmatränaren Johan Sandmark.

Glimma kom tillbaka direkt i den andra perioden och vände matchen på bara några minuter. Först kvitterade André Folkestad och sedan gjorde Jesper Tillman 2–1.

När även Oskar Johansson satte 3–1 i mitten av perioden hade nog de flesta av de 70 personerna i publiken räknat ut Torbjörn Johnssons gäng.

Men Frosta reste sig och gick upp till 3–3 efter mål av Pontus Nilsson och Pontus Hellberg.

Sex minuter in på tredje perioden fullbordades vändningen då Johan Nilsson även gjorde 4–3 till hemmagrabbarna.

Efter kvittering av Oskar Johansson och ett segermål genom Fabian Rietz kunde Glimma ändå knipa de tre poängen.

– Det var en nyttig match för oss där vi visade styrka och moral när vi vände underläge till seger, säger Sandmark.