M kräver samma skydd för vårdpersonal som blåljuspersonal

skåne Moderaterna i Region Skåne kräver att regeringen inför en ny brottsrubricering som jämställer vårdpersonal med blåljuspersonal när de utsätts för hot och våld.

I onsdags besökte regionrådet i opposition Carl Johan Sonesson (M), Irene Svenonius (M) och Johnny Magnusson (M) tillsammans med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Södersjukhuset i Stockholm.
Detta med anledning av den ökade otryggheten som drabbar landets sjukvård där gängkriminalitet, dödsskjutningar och hot samt våld har blivit vardag. Storstadsregionerna är mest utsatta, men trots detta saknas viktiga verktyg för att landstingen och regionerna ska kunna säkerställa säkerhet och trygghet för anställda och patienter, menar Moderaterna.
I en skrivelse till regeringen kräver därför Moderaterna i Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne en ny brottsrubricering som ska jämställa vårdpersonal med poliser när de utsätts för hot och våld, höjda straff samt slopad tillståndsplikt för kameraövervakning i sjukvården och ambulanser.
– När regeringen inte klarar sitt ansvar för tillräckliga åtgärder mot gängkriminalitet så tvingas Region Skåne lägga resurser på säkerhetsåtgärder för personalens och patienternas trygghet. Pengar som egentligen ska gå till vård. Regeringen borde kunna lägga fram betydligt skarpare åtgärder. Att vi nu gemensamt mellan storregionerna lägger skarpare förslag tycker jag är en styrka, säger Carl Johan Sonesson.

Dagens fråga

Är det rätt av S att utesluta Omar Al-Ganas ur partiet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×