Foto: TT

SMHI: Vädret i helgen ”inte så spännande”

Skåne Helgen susar in med regn, blåst och dis. Bäst solchanser finns på söndagen, men inte utan regnig rättvisa innan dess.

Januari är sedan länge kommen och februari står och stampar i farstun. I dessa tider borde inte en skåning förvänta sig den bästa av väderlekar, då det råder en stor risk att bli besviken.

Meterolog Eva Strandberg på SMHI, var hård men ärlig på torsdagseftermiddagen när hon siade om resten av veckan.

– Det är grått och disigt med tre till fem plusgrader, och ganska lite vind. Det är ett lite höstigt eller skånskt vinterliknande väder. Inte så spännande, säger Eva Strandberg.

– Det är mycket moln men ibland så uppstår revor i täcket, och speciellt under nattetid kan temperaturen därför sjunka under nollan.

Lördagen väntas enligt Eva Strandberg bli ganska lik fredagen, men något ljusare fast med samma temperatur och inte så mycket blåst.

– Redan under natten mot söndag så drar ett regnområde in med rejält med blåst. Inledningsvis kommer det som regn men kan tillfälligt under natten, särskilt i norra Skåne, komma som snö. Men under dagen förvandlas det till regn. Det fortsätter att blåsa, men kan faktiskt bli lite soligt och milt på söndagen med uppemot sju plusgrader, säger Eva Strandberg.

×