Sveriges Max Darj och Albin Lagergren besvikna efter förlusten (25-28) i onsdagens handbollsmatch mellan Sverige och Norge (andra rundan, grupp 1) i Arena Zagreb under handbolls-EM i Kroatien. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080 *** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD **

Albin Lagergren missar resten av EM

Den svenska skyttekungen Albin Lagergren missar resten av handbolls-EM. Det är en hjärnskakning som sätter stopp för högernian. I hans ställe har Andreas Cederholm flugits in och är spelklar till kvällens semifinal mot Danmark.

Albin Lagergren fick en smäll i huvudet i matchen mot Norge, och den var så allvarlig att han drabbades av en hjärnskakning. Han missar därför fredagskvällens semifinal mot Danmark, och söndagens final eller match om tredje pris. För Sverige är det ett mycket tungt avbräck då Albin Lagergren varit en av de mest tongivande spelarna i EM.

– Det är oerhört tråkigt för Albin att inte få uppleva finalhelgen på planen och det är förstås ett avbräck för oss som lag också, men vi kommer aldrig att chansa när det handlar om huvudskador. Vi får acceptera det läge vi nu har och göra det bästa av det, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till handbollslandslaget.se.

Sent på torsdagskvällen ringde förbundskapten Kristján Andrésson in Andreas Cederholm som ersättare. Cederholm spelar till vardags i Bundesligaklubben GWD Minden och spelade EM 2016, han har totalt gjort 38 A-landskamper.

Sedan tidigare har Sverige även skickat hem den andre högernian Johan Jacobsson, även detta på grund av hjärnskakning.

×